WERKWIJZE

 

 


NO-NONSENSE, CREATIEVE SAMENWERKING

 

 

Of het nu gaat om reclame vormgeving, lesmateriaal, websites, fotografie of illustraties creativiteit is de grote drijfveer achter iedere opdracht met net dat beetje meer voor een goed eindresultaat.

 

No-nonsense werkwijze

Mijn werkgebied en specialisaties zijn erg breed. Maar alle werkzaamheden zijn gebasseerd op ontwerpen, opmaken, illustreren en het verwerken van tekst en beeldmateriaal om informatie toegankelijk, herkenbaar en onderscheidend naar klanten te communiceren. In mijn werk ben ik erg serieus om met iets goeds te komen, ik werk zonder poespas en voor normale prijzen.

 

 

Altijd een goed creatief idee!

Iedere opdracht begint met een idee. Een idee om iets te bereiken. Een idee om de doelgroep aan te spreken. Een idee over de uitvoering. Een origineel idee. Je hebt een idee maar geen idee hoe nu verder, of je hebt helemaal geen idee, dan heb ik wel een idee...

 

 

Korte communicatie

Één contact voor alle creatieve werkzaamheden: van gesprek, ontwerp, advies, offerte, tot en met realisatie.

 

Advies

Soms kan op een eenvoudigere of een goedkopere manier hetzelfde resultaat behaald worden. Ik zal dat dan ook zeker voorstellen en bespreken. Ik ben er niet op uit om zoveel mogelijk binnen te halen, maar om een samenwerking voor langere tijd aan te gaan naar ieders tevredenheid, meedenken is een belangrijke factor daarvoor. Ik deel graag mijn kennis, ideeën en ervaringen.

 

Samenwerken

Een rechtstreeks contact, zodat meteen duidelijk is wat er verwacht wordt. Maar ook dat wordt begrepen wat niet onder woorden wordt gebracht. Dat is het vak, aanvoelen wat er speelt en dat vertalen in een ontwerp, en dan verrassend voor de dag komen.

 

Overleg

Bij iedere opdracht is een achterliggende doelstelling. Overleg wat je wilt bewerkstelligen en dan kijken we samen hoe we dit het beste kunnen bereiken.

Ook voor starters, ik sta je graag bij met advies en tips. Maak een afspraak en bespreek de mogelijkheden.

 

 

 

WERKWIJZE VORMGEVING

 

 

Reclame idee, ontwerp, opmaak, ...

Een ontwerp dat de boodschap vorm geeft in een helder, toegankelijk, doeltreffend en opvallend eindresultaat. De vormgeving binnen een bedrijf of organisatie doorvoeren maakt alles tot een geheel. Een ontwerp dat past bij een onderneming zorgt voor herkenbaarheid binnen en buiten de onderneming. Alles afgestemd volgens een basisopzet. Van logo ontwerp tot alle uitingen die een onderneming vertegenwoordigen.

 

Alles compleet op één adres

Het ontwerp meteen voorzien van beeldmateriaal, illustraties maar ook foto's en fotobewerkingen. Ook de uitvoering van vormgegeven van producten in vertrouwde handen. Denk hierbij aan drukwerk, buitenreclame, een website en dergelijke.

 

Reclame concept

Meer respons, een aantrekkelijk beeld pakkende teksten, creative communicatie die opvalt. Een creatief concept, goed bedacht en professioneel uitgevoerd.

 

 

 

 

 

WERKWIJZE LESMATERIALEN EN BOEKEN

 

 

Ruime ervaring vormgeven lesmateriaal

Het ontwerpen en opmaken van lesmaterialen, cursusmateriaal en boeken is een expertise. Het vergt een totaal andere aanpak van vormgeving en omgaan met informatie dan bij de vormgeving voor reclame-uitingen.

 

Vertrouwd en betrokken

De ontwikkeling van lesmateriaal, cursusmateriaal of een boek is vaak een jarenlang proces waar ziel en zaligheid in zit van de ontwikkelaar/schrijver. Met deze informatie wordt vertrouwd en betrokken omgegaan. Het is een proces om eerst te verdiepen in de materie en te begrijpen wat er moet gebeuren met de informatie. Niet alleen vormgeven maar met vormgeving een toegevoegde waarde creëren en zo meewerken aan een perfect eindproduct.
Het is de kunst een vorm te vinden om de informatie op de juiste manier en voorzien van de juiste creativiteit toegankelijker te maken voor de eindgebruikers. Zowel gespecialiseerd in het duidelijk vormgeven voor volwassenen als ook het speels vormgeven en toegankelijk maken en verduidelijken van materiaal voor kinderen in alle leeftijdsgroepen.

 

 

 

 

Ontwerp en uitvoering

Tekst, vormgeving, beeld (illustratief en/of fotografisch) en de definitieve uitvoeringskosten worden direct in het ontwerpstadium op elkaar afgestemd. Bij de uitwerking van opdrachten wordt niet gekeken naar een uurtje meer of minder maar naar het eindresultaat.

 

Kosten

Geheel niet onbelangrijk natuurlijk. Ik werk voor normale prijzen die voor iedereen betaalbaar zijn.

 

Betalingcondities

  • Volgens opdrachtbevestiging
  • Een aanbetaling of termijnen kan van toepassing zijn.
  • Drukwerken en producties betalingsconditie vooraf aan verwerking.

 

Budgetgericht

Als een bepaald budget beschikbaar is kan daarbinnen gewerkt worden. Maar ook als er geen budget is vastgesteld kan het misschien goedkoper. Als deze mogelijkheid zich voordoet zal ik zeker aan de bel trekken. Andersom werkt het natuurlijk ook. Als je iets voor ogen hebt om te realiseren en dat is binnen je budget niet mogelijk gaan we op zoek naar een betaalbaar alternatief.

 

Klanten en collega’s

Ik werk voor eigen klanten, ondernemers, stichtingen en particulieren. Maar ik werk ook voor collega’s, reclameburo’s, drukkerijen, ontwikkelaars, tussenpersonen, uitgeverijen, enz.

 

Regio Eindhoven, Nederland, buitenland

Ik heb opdrachtgevers door heel Nederland (en buitenland). Contact en overleg gaan veel online. Dus afstanden zijn geen probleem voor een goede samenwerking.

 

Stiptweb.nl is gevestigd met een kantoor en atelier achter mijn woonhuis, centraal gelegen aan de Pastoriestraat 82 in Eindhoven en is makkelijk bereikbaar.

 

Geïnteresseerd in samenwerking?

Neem vrijblijvend contact om een opdracht te bespreken of nader kennis te maken.

 

 

 

 

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op of vraag offerte aan.